TAX Economistes i Advocats | Valoració d'operacions vinculades
A l'utilitzar aquest lloc accepta l'ús de cookies per a anàlisi, contingut personalitzat i publicitat.

Valoració d'operacions vinculades

Un servei especialitzat en valoració d'operacions

TUS OPERACIONES VINCULADAS és el servei especialitzat en valoració d'operacions que l'assessorament i gestió integral de TAX Economistes i Advocats ofereix.

Les operacions vinculades són aquelles realitzades entre una societat i els seus socis, o l’administrador, o entre empreses del grup. Aquestes operacions s’han de realitzar a preu de mercat, independentment de com es realitzi en realitat l’operació.

Ja té documentades les operacions vinculades de la seva empresa?

Per exemple, un administrador únic d’una societat, lloga un immoble a aquesta societat, un pis al centre de Barcelona, com a oficines. Aquest pis no es pot llogar a qualsevol preu. Ha de fer-ho, obligatòriament, al preu de mercat d’aquest pis. Si en realitat, no cobra aquest lloguer no passa res, es comptabilitza la factura de lloguer a preu de mercat, es dedueix el lloguer, i l’administrador, en el seu IRPF, s’imputa com a ingrés el lloguer. Per això és una operació vinculada.

Entre les operacions vinculades més habituals que s'han de valorar a preu de mercat i que s'han de documentar conforme la legislació vigent podem destacar: préstecs entre societats i socis; retribucions de socis i/o administradors; lloguers d'immobles; prestacions de serveis professionals; prestacions de serveis entre societats d'un grup; cesió de l'ús d'una marca entre societats; compravenda d'immobles entre socis i societats, o garanties i avals entre socis i societats.

Tel: 902 365 500 · Email: central@tax.es